top of page

​Services

Welkom!

Nieuws

Origine

Het KlusLAB huist in een levendig buurthuis in Nieuw West, Amsterdam. Een buurthuis is typisch een plek waar (onder andere) mensen met allerlei hulpvragen komen; middels het wederkerigheidsprincipe worden ze hier vervolgens verder betrokken en de sociale ladder op getrokken. Leuk, want iedereen heeft goede zin en de groeimogelijkheiden zijn eindeloos!

 

Op het moment dat daar oren naar zijn ontplooien deze mensen zich naar werk. En iedereen die dat op technisch vlak doet, komt bij het KlusLAB terecht. Als aanhaker, of aanjager.

 

Beheer en verbouw

Het buurthuis is onderdeel van een community, gevestigd in een oud schoolgebouw waar flink verbouwd is en wordt. Uit het vrijwilligerswerk rondom het beheer en verbouw aldaar is een Beheer en Verbouw bedrijf opgestaan (soms is het leven zo simpel). Men start met een meeloopperiode, waarna men een gecertificeerde opleiding krijgt en uiteindelijk als professional aan de slag kan. We acquireren bij woningcoörperaties, maatschappelijk vastgoed en in de wijk. Er komen veel mensen met de handen in het haar langs, die een onderhoudsklus of reparatie hebben maar moeite hebben deze te betalen. Dit is voor ons een kans het team verder te versterken, te laten zien wat we kunnen, en direct óók al wat voor de wijk te kunnen betekenen. (Let wel, we zijn het eerste lokale verbouwbedrijf en daarmee geen vervalsende concurrentie).

Met de huidige trend voor renovatie en social return is de slagingskans voor de grotere projecten hoog.

 

Meubelmakers
Het restaurant dat inpandig wordt ontwikkeld zocht meubilair - en wat is er nou hipper dan handgemaakt meubilair. Vanuit de buurt meldden zich al snel vele mensen die betrokken wilden zijn bij dit project. Zij zijn inmiddels verbonden in een collectief en het ontwerpvoorstel ligt bijna klaar! Uit de kwaliteit blijkt eens te meer dat de armoede en werkloosheid hier in de wijk onterecht is. Wij gaan ervoor zorgen dat zij ook in de toekomst hier werk aan over houden. 

 

Werkplaats

Het sociaalste project is wel de werkplaats. Het biedt een podium voor de lokale startende ondernemer, cursussen, een RepairCafé en natuurlijk de bovenstaande 2 initiatieven. 

 

Kijkt u gerust even rond.

 

 

bottom of page